Régi pékség fotó A Hummel Pékség szakmai alapítója Hummel Ferenc, aki Nyergesújfalun született 1916. június 26-án. A sütőipari végzettség megszerzése után, 1935. január 01.-től, mint sütő segéd dolgozott az esztergomi ipartestület, 810/1934 sz. segédlevele alapján kiadott munkakönyv szerint. Először Esztergomban, mint segéd kezdett dolgozni, majd Esztergom-táborban, Sárisápon, Bajnán, Budapesten, Nagysápon szerzett gyakorlatot. Az évek alatt megszerzett tapasztalatok után, 1938. március 05-én a győri Kerületi Kereskedelmi és Iparkamara igazolása alapján mestervizsgát tett.
A Hummel Pékség eredete Nyergesújfalun a jelenlegi helyén - Kossuth Lajos u. 118. - az 1940-es évek elejétől ismert.
Hummel Ferenc 1939. május 13-i nősülése után, feleségével, Nickl Eleonórával közösen indították a sütödét, ahol a bérsütés mellett, eladásra gyártott termékekhez üzlethelységet is kialakítottak.
A II. világháború eseményei sajnos negatív módon befolyásolták a család életét.Régi pékség fotó
1943-ban megszületett Valéria leányuk, akinek 1 éves korában, édesapját elvitték katonának. A gyors kiképzés után, sajnos az első ütközetben, a budapesti harcokban 1944. november 06-án elesett. Ebben a nehéz helyzetben az ipar fenntartása és szükségessége miatt Ferencnek az öccse, Rudolf - aki korábban szintén sütőipari szakmát tanult - állt be az özvegy sógornője mellé, és így vitték tovább a sütödében a munkát. E rendkívüli időszakban, valamint az azt követő 1945-ös béke évek után, 1948-ban Hummel Rudolf feleségül vette megözvegyült sógornőjet és így folytatták tovább a szakmát 1980-ig történő nyugdíjazásukig. Nyugdíjas évei ellenére, Hummel Rudolf, 1986-tól mint nyugdíjas tovább dolgozott.
A családi hagyományok folytatását 1986-tól már az unoka, Török Gábor is segítette, aki érettségi után megszerezte a sütőipari szakmát, majd 1998-ban mestervizsgát tett.
A nagyapjától, 1995-ben vette át a sütődét, mint kisiparos. Ezt követően több lépésben bővítette, korszerűsítette az üzemet, illetve a gépparkot. 2008-ban a MAG ZRT. által meghírdetett pályázaton nyert állami támogatást az egyik kemencéhez.
Az idők folyamán a családi vállalkozás, egyéni vállalkozásból, egyéni céggé, majd ezt követően KFT-vé alakult át.